Arrow
Arrow
Slider

След 33 години: Димитър Аргиров се завърна в Епизод

epizod-gabrovo-18-08-2023

Димитър Аргиров, когото познаваме като народен изпълнител и син на големия народен певец Илия Аргиров, е известен и със своята „тъмна“ страна на рок вокалист.

Музикалната му история започва през далечната 1987 г., когато участва в създаването на рок група Епизод. По това време те са истинско явление на българската музикална сцена. Създават песни по авангардните текстове на френския средновековен поет Франсоа Вийон и изнасят паметни концерти.

През 1990 г. трима от членовете на групата, между които и Димитър, емигрират, а останалите в България музиканти слагат началото на нов Епизод. Започва ерата, в която групата създава патриотични песни по стихове на българските класици Христо Ботев и Иван Вазов.

Така, вече 35 години, Епизод успешно твори и концертира из страната, като се превръща в явление и за съвременната рок-сцена. Музикантите са горди с многобройните си верни фенове, които ги посрещат навсякъде и пеят заедно с тях.

През лятото на тази година титулярният вокалист Емил Чендов взе решение да напусне групата. Малко след това Димитър беше потърсен, за да го замести за предстоящи участия. Репертоарът на групата е огромен и задачата не беше никак лека, но концертите преминаха успешно и Димитър отново е част от състава на Епизод.

В навечерието на своя 35-годишния юбилей, групата издаде двоен албум с най-култовите им песни. Двата диска носят заглавия „Метални души” и „Обич за България”. В момента музикантите работят по нови парчета, които ще бъдат изпълнени от Димитър Аргиров и ще влязат в нов студиен албум през 2024 г.

Паралелно с рока, Димитър продължава да се раздава за своята публика и с български фолклорни песни.